14 juli 2020

Telescopen, telescopen en nog eens telescopen bij Huygens

Gisteravond was er een ‘Telescopenavond’ bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens. Onder leiding van telescopoloog Paul Bakker werd op de druk bezochte avond gediscussieerd over de vraag ‘wat is de ideale telescoop’. Een vraag waarvan we bij voorbaat al wisten dat ‘ie niet beantwoord kan worden omdat er zoveel factoren zijn die het succes van een telescoop bepalen en er net zoveel meningen van telescoopbezitters over zijn. Aan de hand van de aanwezige telescopen (+

Comments

  1. leuk bloggie en leuke foto’s hoor, Arie…..maarre….enne dit is echt een hele dikke vette MAAR…allemaal fraaien plaatjezzzz van evenzo fraaien telezzzzzcopen en zo…maar…GEEN…..grrrrrrrrrr….foto van de mooiste kijker van de zaal, te weten die van uw zeer gewaardeerde (Althans zo mag ik het….grom..grom…wel effe hopen, anders kom ik volgende week zeker je kop van je romp rukken ja..!!!) astroblog-correspondent!! Is dit nou jouw (on)gepaste wraak voor mijn..eh…”stoffige plaagstootje” over jouw 11.5 cm “dust-scope”…ha..ha….?!

  2. Oeps, mijn hemel, geen foto er bij van jouw niet-alledaags gekleurde kijker. Eh… nee, geen opzet hoor. Ik had gewoon een aantal foto’s gemaakt, maar niet van alle telescopen. Die twee telescopen van André bijvoorbeeld heb ik ook niet gefotografeerd. Was ik langer gebleven dan had ik die ook wel meegenomen – inclusief jouw juweeltje – maar ik moest rap naar huis voor Anne-Fleur. Vandaar. Dus gelieve mijn kop en romp volgende week niet te scheiden. 🙂

  3. Nee hoor Arie, na vanavond op zo’n lekker ijsje getrakteerd te zijn ben ik weer ik een beetje milder gestemd……en……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. trek ik een weekje later alsnog je kop van je romp….ha…ha…ha….!!!!

  4. In dat geval moet je wel het ijsje terugbetalen hoor. 🙂

  5. ijsje? mmm, moet ik nu ook gaan dreigen ;)?

  6. Conclusie was dat de ideale telescoop die van je buren is. Die hoef je niet op te zetten en af te breken en ook niet te betalen!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: