11 december 2023

Japanse mini-satelliet gaat optische morsecode uitzenden

Zo zal het er straks uit moeten zien. Klik voor een grotere versie. Credit: JAXA

Een Japanse mini-satelliet, van slechts tien centimeter groot, zal binnenkort een optische morsecode richting de aarde sturen. Deze zal over de gehele wereld zichtbaar moeten zijn. De morsecode wordt verstuurd door een heldere LED-lamp die aan de satelliet is gemonteerd. De satelliet zal ‘gelanceerd’ worden vanuit het internationale ruimtestation ISS.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de morsecode alleen in Japan zichtbaar zou zijn. Later zijn wereldwijd verzoeken gekomen van mensen die de code ook willen zien. Dat betekent dat de satelliet voortdurend de code zal uitzenden. Een praktisch nut heeft de missie niet – het is gewoon een grappig experiment waar iedereen aan mee kan doen. De boodschap van de code zal “Hoi dit is Niwaka Japan” zijn.

Mensen die de flitsen willen zien hebben alleen een verrekijker nodig. Op het noordelijk halfrond (waar de ‘voorkant’ van de satelliet zichtbaar is) zal de morsecode zichtbaar zijn als groene lichtflitsen, terwijl op het zuidelijk halfrond (waar de ‘achterkant’ van de satelliet zichtbaar zijn) de lichtflitsen rood zullen zijn. Het precieze moment waarop dit gaat gebeuren is nog niet bekend: bezoek regelmatig de volgende website om te zien op welke datum en tijdstip de morsecode voor jou zichtbaar zal zijn.

Toevoeging

Okee, de website is alleen in het Japans beschikbaar zie ik. Lekker handig. Maar goed, voor dit soort momenten biedt Google Translate uitkomst 🙂

Share

Comments

  1. david thijsseling zegt

    leuke ondernemening begin van iets wat er all is communicatief en een stap van de openbaring van het eeuwige leven stap leuk mij benieuwen hoe de dienaar veder ontwikkeld

  2. David, ik snap geen pepernoot van wat je zegt. Snap je ’t zelf wel?

  3. (edit door admin) geen onzin posten aub David

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d