12 december 2019

Twee megapixel in de camera’s van Curiosity, is dat niet weinig?

De MAST van de Curiosity, met diverse camera’s

Vandaag stond er een interessant artikel op de Wetenschapspagina van NRC-Handelsblad. Ging over de camera’s aan boord van de Marsrover Curiosity, die momenteel rondtuft ergens aan de voet van Mount Sharp in de Gale krater op Mars – en die dat ook nog eens op FourSquare zet. 🙂 In het artikel wordt ingegaan op de beeldchips in de camera’s van de Curiosity. Het karretje heeft 17 camera’s aan boord en de beste daarvan hebben beeldchips van 2 megapixel (MP). De laatste tijd is er nogal wat kritiek op die camera’s, zeker als je beseft dat de mobiele telefoons vandaag de dag al camera’s van 8, 12 of nog meer MP hebben. De NASA heeft het imago vooruitstrevend te zijn en de allernieuwste techniek te gebruiken. Waarom dan 2 MP camera’s in die Curiosity, waarvan ik de meeste hier eerder heb beschreven? Welnu, het antwoord is dat er meerdere redenen zijn, zoals omschreven in het artikel in NRC, dat door Wim K

Comments

  1. Vind ik ook hoor, er komen prachtplaatjes van Mars voorbij. Logisch dat NASA op safe heeft gespeeld. Tot nu toe heeft het perfect uitgepakt.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: