29 september 2020

Amateurs ontdekken exoplaneet bij viervoudig stersysteem

Impressie van de exoplaneet PH-1

Ze heten Kian Jek en Robert Gagliano en ze doen in hun dagelijks leven vast en zeker iets wat totaal niets met sterrenkunde te maken heeft. En toch heeft dit tweetal een heuse exoplaneet ontdekt, PH-1 genaamd en met een massa vermoedelijk tussen 20 en 50 aardmassa’s, al zou het ook maximaal 170 keer zo zwaar als de aarde kunnen zijn. Geen sterrenkundigen en toch een exoplaneet ontdekken, da’s best knap. Zeker als je beseft dat PH-1 maar liefst 5000 lichtjaar van de aarde verwijderd is, niet naast de deur. Hoe hebben Jek en Gagliano dat gedaan? Hebben ze een telescoop

Comments

  1. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

    Haha dubbel! Ach, weten we tenminste zeker dat we alle beschikbare informatie gedeeld hebben met onze bezoekers 😛

  2. Ja, gaan we nou ook nog dubbel reageren? 😉

  3. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

    Hahaha LOL 😀

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: