13 augustus 2020

Video: Baumgartner’s vrije val gefilmd vanuit de camera in z’n helm!


Niet alleen die Zenith capsule van hem zat propvol met camera’s, ook Felix Baumgartner zelf blijkt gisteren een camera bij zich te hebben gehad, eentje in z’n helm. Op de Oostenrijkse TV zender Servus – aha, die hebben als landgenoten zeker een streepje voor – hebben ze beelden van die camera:

Pffffff, ik wordt al draaierig als ik naar die beelden kijk. Over die ‘spin’ tijdens z’n vrije val, waarbij Baumgartner op een gegeven moment flink aan het tollen was, zei hij op de persconferentie het volgende:

Comments

  1. Mag het ook een camera op z’n borst zijn 😉

  2. Nee dat mag niet! 😉 tsja, in de kop van die video hebben ze het over een ‘headcam’, dus laat ik nou denken dat ‘ie op z’n hoofd zit. Logisch toch, nietwaar?

  3. Harmen Bos zegt

    Wie gelooft dit filmje? Vanaf 37 kilometer hoogte is de aardbol niet zo klein. Het beeld dat is gebruikt is can een paar duizend kilometer zo niet meer.

    • Harmen, geloof mij nou deze beelden zijn 100% authentiek. Baumgartner is in die ballon opgestegen, live gevolgd door miljoenen mensen, tot 39 km hoogte en toen al zag je dezelfde kromming van de aarde. Al decennia lang worden ballonnen opgelaten tot dat soort hoogtes en allemaal laten ze hetzelfde beeld zien. De aarde IS gewoon zo klein vanaf die hoogte. Op duizenden km hoogte is het gewoon een cirkel waar je tegenaan kijkt, zoals ook blijkt uit talloze satellietbeelden.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.