Site pictogram Astroblogs

Timelapse video van de Nightsky op Gran Canaria

Afgelopen zondag ben ik thuisgekomen van een weekje vakantie op Gran Canaria. Ik wilde ook wel eens zien of je vanaf de Canarische Eilanden inderdaad zulke mooie heldere nachtelijke sterrenhemels kan waarnemen. Iedere Astrofotograaf heeft het altijd over het Canarische eiland La Palma om naar toe te gaan voor mooie opnames van de sterrenhemel omdat het daar zo bijzonder donker is, maar ik heb ook nog een wederhelft die een fijne relax vakantie wilde hebben, dus is het toch Gran Canaria geworden in een luxe all inclusive hotel nabij Puerto Rico, op een berghelling pal naast Playa Amadores.

In het zuiden van dit eiland is bijzonder veel massatoerisme en het blijkt dat in die gebieden de hotels het nodig vinden hun hotel de hele nacht in de schijnwerpers te zetten. Ook het nabijgelegen strand was continue fel verlicht. Dus dat leek vette pech voor mij.

Maar ondanks dit, bleek ik vanaf ons balkon – dat rechstreeks uitzicht bood op de zuid-westelijke kant van de oceaan – nog redelijk goed de melkweg te kunnen zien. (ik had inmiddels wel 2x van kamer gewisseld om een kamer precies op zuid-westen te krijgen, dus een extra fooitje gegeven)

Dus heb ik enkele nachten mijn cameralens vanaf het balkon opengehouden en heb ik een tweetal avonden een donkerder plekje opgezocht om ook daar een paar uurtjes opnames te maken met m’n fotocamera op statief. Meer dan de camera en statief paste niet in mijn bagage zonder bij te betalen.

Dit is het resultaat geworden:

Timelapse video of the Nightskies at Gran Canaria made between 7 and 12 Oct 2012

(Standaard staat in Youtube kwaliteit op laag. Zet de resolutie in Youtube op HD voor beste kwaliteit beeld, dus bijv. op 1080HD)

Ik heb gebruik gemaakt van een Canon 450d camera met standaard 18-55 mm zoomlens, ingesteld op 18 mm, ISO1600, F4 op een statief. Telkens elke opname van tussen de 15 sec en 25 sec. gemaakt (afhankelijk van de plaats waar ik stond).

PS: als bovenstaande versie niet te zien is, dan kun je deze alternatieve versie met standaard youtube-deuntje bekijken. http://youtu.be/PRoxB8Vgvek

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten