21 april 2024

Een mooie infografiek en video’s over de meest nabije exoplaneet Alpha Centauri Bb

Zoals Olaf van Kooten vanmiddag al in zijn blog rapporteerde heeft men bij de nabije ster Alpha Centauri B een exoplaneet ontdekt, die 1,13 keer zo zwaar als de aarde is en daar in 3,23 dagen om die ster draait: Alpha Centauri Bb. Over die bijzondere ontdekking kwam ik twee dingen tegen die als aanvulling kunnen dienen op Olaf’s blog, een infografiek (hieronder) en een tweetal video’s (daar weer onder).

Find out about the nearby Alpha Centauri star system and its newly-discovered Earth-size planet, in this SPACE.com infographic.

Credit: Karl Tate/Space.com

Source SPACE.com: All about our solar system, outer space and exploration

En hier de video’s over Alpha Centauri B b, de eerste een denkbeeldige reis naar het stelsel van Alpha Centauri, de tweede een vlucht door het Alfa Centauri-stelsel:

Loading player…

Voor de liefhebbers: hier is het artikel over de ontdekking van Alpha Centauri Bb, welke vandaag in het wetenschappelijke vakblad Nature verscheen. Bron: Space.com.

Share

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    Arie, bij mij doet het tweede filmpje het niet. Ik gebruik Chrome.

  2. De door de ESO gegeven code van het tweede filmpje werkte inderdaad niet, ‘load player’ zag je en verder kwam ‘ie niet. Maar gelukkig is daar nog de YouTube code. 🙂 Alleen de resolutie is iets minder.

Speak Your Mind

*