21 maart 2019

ERC-grant voor ASTRON-sterrenkundige Raffaella Morganti

Raffaella Morganti en een voorbeeld van een ‘AGN’

De Europese onderzoeksorganisatie ERC (European Research Council) heeft een Advanced Grant toegekend aan prof. dr. Raffaella Morganti, hoofd van de Astronomengroep bij ASTRON en bijzonder hoogleraar Structuur en Evolutie van Radiomelkwegstelsels aan het Kapteyn Astronomisch Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Morganti krijgt een bedrag van circa 2,5 miljoen euro voor haar onderzoeksproject

Reacties

  1. http://jan zegt

    Dat deze “advanced grant” dit keer naar prof. dr. Raffaella Morganti gaat is, naar mijn (on)bescheiden mening meer dan terecht en zeer zeer verdiend…..MAAR…..ik moet toegeven dat ik wellicht een heel klein beetje (veel) bevooroordeeld ben….want sinds ik het grote genoegen had om haar in ozo inspirerende en enthousiaste actie te zien tijdens een (door Hanny geregelde…snik…nogmaals dank!!!) rondleiding door het ASTRON-complex in Dwingeloo heb ik wel een beetje een..eh…”zwak” gekregen voor de leuke en razendslimme Italiaanse dame…….en dat “zwak” werd nog een flink stukkie groter toen ik in een vlaag van brutale wetenschappelijke waanzin haar via de mail een zelfgemaakt plaatje (nog op ouderwetse 400 asa film!) van M82 opstuurde met de vraag: ” Hé, zullen we ruilen……jij een plaatje gemaakt door “mijn” (piepkleine amateur) telescoop voor een leuk plaatje van M82 door “jouw” giga-professionele Westerbork radiotelescoop??”…..en niet lang daarna via haar zowaar een heuse echte radiofoto van M82 teruggestuurd kreeg!! …PR-werk van de bovenste plank……HAPPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nou ja, hoe dan ook…..het is die geweldige knakkers en knakkerinen van ASTRON allemaal van harte gegund want daar bijkans stiekum verscholen in de bossen bij Dwingeloo staat een waarlijk (nog niet bekend genoeg) astronomisch super instituut, dunkt mij!!

  2. Hier vind je meer over dat door Hanny georganiseerde bezoekje destijds aan ASTRON: https://www.astroblogs.nl/2009/10/31/de-galaxy-zoo-meeting-bij-astron-in-drenthe/

  3. http://jan zegt

    Oeps….net het blogje (weer) gelezen over dat leuke uitstapje naar ASTRON van een tijdje geleden…..enne…toch effe een cruciaal foutje herstellen..want die in mijn reactie aangehaalde “fuzzy blob” was dus NIET M82 maar NGC 891…..begrijpelijk “geheugendefektje” want beide stelsels zijn zogenaamde “edge on-stelsels”en beide zijn ook nog eens redelijk “aanwezig” in het het radio-gebied van het elektromanetische spectrum….EN….misschien zat er ook nog wel ergens..eh….zucht…. een “stiekeme vlinder” overdwars..ha…ha…!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: