12 december 2019

Waarom we volgens de rechter niet bang voor een Kugelblitz hoeven te zijn

Kan de LHC een Kugelblitz maken?

Een paar dagen terug had ik een blogje over de video van Vsauce over de absoluut hoogste temperatuur. Daarin kwam de vreemde Duits klinkende term Kugelblitz voor en ik raadde je toen aan de video te bekijken om er achter te komen wat dat is. Vanwege een uitspraak van een Duitse rechter die deze week bekend werd gemaakt is zo’n kugelblitz actueel nieuws – hoezo toeval? – en dus het wordt tijd om er wat meer over te vertellen. Het is inderdaad een Duits woord, letterlijk vertaald bolbliksem. Dat is op zich een bekend fenomeen, een ‘helder oplichtend bolvormig object met een diameter van maximaal 40 centimeter, dat soms waargenomen wordt in de buurt van een blikseminslag en dan secondelang zichtbaar is’, aldus Wikipedia .

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.