1 maart 2024

Drie nieuwe boeken van en over André Kuipers

[Update] Naast de drie boeken die hieronder worden genoemd zijn er nog meer boeken over André Kuipers: André Kuipers expeditie 30/31, de ruimtereis in beeld en het boek dat in december zal verschijnen en dat op inschrijving kan worden verkregen: André Kuipers XL. Tip voor deze update kwam van Marieke Baan.

Naast astronaut mag André Kuipers zich ook officieel schrijver noemen! Op 31 oktober komt zijn boek André het astronautje in de winkel. Tegelijkertijd komen er nog twee andere boeken uit waarin André ook nog de hoofdrol heeft.

TitelInhoudVoorkant
André het astronautjeHet boek André het astronautje is het eerste prentenboek dat geschreven is in de ruimte. In het boek vraagt de kleine André zich af waar de maan nou eigenlijk van gemaakt is. In zijn raket gaat hij op onderzoek uit. Onderweg moet hij even wennen aan de gewichtloosheid en geniet hij van het mooie uitzicht op de sterren en de planeten. Daarnaast wordt hij tijdens zijn reis vriendjes met de mannetjes van Mars. Wanneer hij eindelijk aan komt bij de maan wacht hem daar nog een hele grote verrassing.

Het 32-pagina's tellende boek werd geïllustreerd door Natascha Stenvert en is bedoeld voor de allerkleinsten. André Kuipers schenkt de opbrengst van dit boek aan Stichting Hoogvliegers, een stichting die zich inzet voor terminaal en chronisch zieke kinderen.
[Credit: ESA]
Ruimteschip AardeIn tegenstelling tot André het astronautje zijn de andere twee boeken over André niet door hem geschreven. Wel speelt hij daar de hoofdrol in. In het rijk geïllustreerde boek Ruimteschip aarde reis je met de ESA-astronaut mee naar het internationale ruimtestation ISS, om de aarde eens goed te bekijken vanuit de ruimte. Want alleen vanuit de ruimte zie je de aarde zoals je hem nog nooit gezien hebt.[Credit: ESA]
DroomvluchtIn het boek Droomvlucht vertelt André Kuipers het verhaal van zijn spannende missies en de jaren van training die daaraan vooraf gingen. In deze 288 pagina's dikke biografie vertelt hij openhartig over alles wat er nodig was om hem in de ruimte te krijgen. Het boek biedt een unieke kijk in de wereld van de ruimtevaart en het persoonlijke verhaal achter André Kuipers.

Zowel de boeken Ruimteschip Aarde als Droomvlucht werden geschreven door journalist Sander Koenen.
[Credit: ESA]

Bron: ESA.

Share

Comments

  1. Naast boven genoemde papieren boeken is er ook een prachtig digitaal multimedia tijdsdocument over de ISS reis van Andre Kuipers geschikt voor de iPad. “@Astro_Andre, berichten uit de ruimte”. Te vinden in iTunes (zoek op Andre Kuipers) of klik hier http://itunes.apple.com/nl/book/astro-andre/id502369424?mt=11 H

  2. Rob, bedankt voor de aanvulling!

Speak Your Mind

*