20 oktober 2019

Aards magnetisch veld is zo lek als een zeef

Als de magnetische veldlijnen in noordelijke richting zijn uitgelijnd, worden er KM-golven gevormd op lage equatoriale breedtegraden

Het Europese satellietenkwartet Cluster heeft uitgewezen dat de beschermende magnetische bel van de aarde minder bescherming biedt tegen de zonnewind dan gedacht. Het aards magnetisch veld is onze belangrijkste bescherming tegen het voortdurende bombardement van de zonnewind. Deze stroom geladen deeltjes van de zon kan schadelijk zijn voor organismen en elektrische systemen op aarde en draagt zijn eigen magnetisch veld met zich mee. Als het magnetisch veld van de zonnewind (interplanetary magnetic field – IMF) op een bepaalde manier is uitgelijnd met dat van de aarde, kan dat leiden tot verschillende effecten die de beschermende capaciteit van de aardse magnetosfeer negatief be

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.