13 juni 2024

De uitslag van de grote Mars One Poll

Daar is ‘ie dan, de uitslag van de Mars One poll. De vraag was: “Is Mars One – in 2023 astronauten als kolonisten op Mars – haalbaar en wenselijk?” Het had betrekking op het door een aantal Nederlanders gestarte initiatief om al in 2023 een viertal astronauten op Mars te plaatsen, die daar zullen blijven en nooit meer terug naar aarde zullen keren. Er hebben 116 mensen meegedaan aan de poll en die hebben als volgt gestemd (dubbelklikken voor de grote versie):

De conclusie is helder: de meeste stemmers vinden het een prima project. De meesten (36 stemmers = 31,03%) denken dat 2023 iets te rooskleurig zal zijn, 34 stemmers (29,31%) denken dat het gerealiseerd kan worden. Bij elkaar dus ruim 60% die Mars One een goed project vinden. 29 Stemmers (25%) denken dat het project niet haalbaar is, maar vinden het wel goed dat er wordt nagedacht over het reizen naar andere planeten. 17 Stemmers (14,66%) vinden het project niet haalbaar en ook niet wenselijk, terwijl er niemand is die er geen mening over heeft.

Share

Speak Your Mind

*