20 oktober 2019

Begraven planeet blijkt springlevend te zijn

Het leek erop dat het leven van Fomalhaut b na vier jaar voorbij was. In januari 2012 is de planeet begraven. Nu heeft een team van astronomen het lijkt weer opgegraven. Wat blijkt? Fomalhaut b leeft nog. Creepy…maar ach, het is bijna Halloween he 🙂

Uit een nieuwe analyse van gegevens die zijn verkegen door de Hubble-ruimtetelescoop blijkt de planeet Fomalhaut b mogelijk t

Comments

 1. BlindGuardian86 zegt

  Leuk artikel! Mag ik van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat Adrianus en Olaf onderhoudende artikelen schrijven? Hoe lang bestaat deze site trouwens? Ik ken Astroblog nog maar kort…

 2. Ja hoor, dat mag. 😉 Bedankt voor het compliment, altijd leuk om dat te lezen. Ik wil er wel op wijzen dat de Astroblogs ook andere auteurs dan Olaf en mij kent, Jan & Jan, André, Paul en sinds kort ook onze eerste buitenlandse correspondente Daniela. Van dit clubje zijn Olaf en ik de enigen die nogal theoretisch zijn, de rest is op astrofotografie & waarnemen gefocust. In november bestaat de Astroblogs zeven jaar.

 3. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

  Hey wat leuk, een Blind Guardian fan! Bedankt voor je compliment. De reden dat je de site nog maar kort kent heeft wellicht te maken met het feit dat we pas sinds begin september echt actief reclame maken voor AstroBlogs (met een s 😉 ) , o.a. op NUjij.nl.

  Voor mensen die zich afvragen wat Blind Guardian is: http://www.youtube.com/watch?v=eIZNb96EQJ8 – het is mijn favoriete band, en zo te zien ook van minstens één AB-bezoeker 😀

 4. Maak daar maar twee AB-bezoekers van 🙂

  • kijk nou eens, Astroblogs wordt druk bezocht door Blind Guardian fans. 🙂

   • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

    En ik maar denken dat het een niche-band is….Peter (en BlindGuardian86) voeg me anders ff toe op facebook. Kunnen we verder kletsen over dit onderwerp zonder een sterrenkundesite vol te spammen met metalpraat 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: