22 juli 2024

Even een paar Halloween-proof astrofoto’s en -video

Officieel is het morgen Halloween. Bij ons in de wijk struinden afgelopen weekend al groepjes kinderen rond, die vermomd als spoken bij de mensen aanbelden en snoep vroegen. Haloween is een goed moment om wat spooky astrofoto’s te laten zien. Zoals de volgende van de reflectienevel genaamd VdB 4, eentje waarvan ik een andere foto drie jaar geleden ook al liet zien in verband met Halloween.

Credit: Adam Block/Mount Lemmon SkyCenter/University of Arizona

Deze foto is gemaakt door Adam Block , die gebruik maakte van de 32-inch Schulman Telescope (RCOS) op Mount Lemmon en een SBIG STX16803 CCD Camera. In de VS worden bij Halloween pompoenen gebruikt om enge maskers te maken. Maar pompoenen lenen zich ook voor andere taferelen, zoals deze afbeelding die uit een pompoen is gekerft van de landing van Marsrover Curiosity met de fameuze Skycrane-constructie op 6 augustus j.l.

Credit: Will Gater

Schitterend gemaakt, nietwaar? En wat dacht je van deze video, waarin iemand een afbeelding in een pompoen kerft die te maken heeft met de sprong van Felix Baumgartner uit de Zenith capsule op 39 km hoogte:

Bron: Universe Today + opnieuw Universe Today.

Share

Speak Your Mind

*