18 mei 2024

Je zou toch maar als scholier een ruimtereis bij Media Markt boeken voor € 73.333,-

Ja, dat het een gekkenhuis bij Media Markt is, dat wisten we al een poosje. Maar dat je er afgelopen dagen – van 31 oktober t/m 4 november liep de actie – ook een echte ruimtereis kon boeken was toch niet te geloven. Yep, ze waren echt gek geworden, koekkoek… zeiden ze bij Media Markt zelf. Het ging om een Samsung Ultimate Space Experience pakket van maar liefst € 73.333,-, een echte ruimtereis met de XCOR Lynx Mark II door de firma SXC-Space Expedition Corporation vanaf het vliegveld Hato op Curaçao. Voor dat lieve sommetje krijg je dan het volgende:

  • 3-daags verblijf op Curaçao waar ook lancering en landing plaatsvinden
  • Astronauttraining & certificaat zodat men zichzelf officieel astronaut mag noemen
  • Een plekje naast de piloot zelf – geen anderen aan boord
  • opstijgen naar 100 km hoogte en dan gedurende drie á vier minuten gewichtloosheid ervaren

Oh ja en niet te vergeten een Samsung pakket, met onder andere een wasmachine,  koelkast, televisie en nog wat ander grote mensen-speelgoed. Afijn, je zou denken dat geen mens in Nederland € 73.333,- op zak heeft en zo’n enkeltje ruimte koopt bij Media Markt. Wat schetste de verbazing van de medewerkers van het filiaal in Eindhoven, toen daar zaterdag de 18-jarige Rowin Hellings – HBO-student technische natuurkunde uit Helmond – zich meldde en daar doodleuk zo’n kaartje kocht. Er werden snel wat foto’s gemaakt en daarna moest Rowin weer rap naar een horeca-gelegenheid, waar hij een bijbaantje heeft. Het schijnt dat z’n familie het kaartje voor hem heeft betaald. Zucht… had ik ook maar zo’n familie.

Share

Comments

  1. Remco H. zegt

    Geweldig dat dit kan! Hier moeten we bovenop blijven zitten. Dit verdient een soortgelijke media aandacht als Felix en zijn recordsprong en Andre Kuipers. Mooi voor Rowin, maar zeker ook voor NL.

  2. Ik hoop dat door dit soort acties uiteindelijk de prijs zal zakken. Ruim € 73.000,- is niet voor iedereen weggelegd, maar als die prijs nou zakt naar bijvoorbeeld € 10.000,- dan zal er echt een markt ontstaan.

Speak Your Mind

*