16 april 2024

Een geslaagde workshop over maan- en zonfotografie

Het leek de ‘warroom’ van het Amerikaanse Pentagon wel: allemaal mannen, die gespannen turend achter hun PC’s zaten, de handen op de knoppen, secuur werkend aan hun opdracht. Ik heb het over de workshop maan- en zonfotografie die gisteravond bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens werd gehouden door André van der Hoeven. Een uniek avondje en zeker de moeite waard een keertje te herhalen, als je ’t mij vraagt. Op verzoek van André had iedereen z’n laptop meegenomen – nou ja, op een verdwaalde Astroblogauteur na dan. 🙂  Hij had een DVD meegenomen met software, die hij zelf gebruikt om webcam-filmpjes van zon en maan te bewerken en die op één na allemaal gratis op het internet te verkrijgen zijn:

Nee inderdaad, geen Registax meer, dat schijnt passé te zijn. Iedereen installeerde de meegebrachte software op z’n laptop – inclusief de proefversie van Astra Image Pro – en daarna ging men aan de slag met een werkinstructie die André had gemaakt en die hij had uitgeprint. Daarin had hij stap voor stap per programma aangegeven hoe filmpjes van de zon en maan bewerkt kunnen worden, leidend tot prachtige foto’s of mozaïeken van foto’s. Als een echte docent liep André langs de zwoegende ‘leerlingen’ en gaf hij hulp als dat nodig was. En dat leverde een geslaagd avondje bij Huygens op. André, bedankt!

Share

Comments

  1. Ik heb er van genoten om de workshop te geven. Dit moeten we gewoon vaker doen 🙂

  2. Ja, volgende keer deepsky 🙂

Speak Your Mind

*