27 mei 2020

Zoem zoem: het schijnt dat Curiosity een opzienbarende ontdekking heeft gedaan

Een zelfportret van Marsrover Curiosity

Vandaag wordt het nodige rondgezoemd op internet. Het schijnt rond te gaan – rond te zoemen kan ik beter zeggen – dat de Marsrover Curiosity met z’n SAM instrument (Sample Analysis at Mars) iets opzienbarends heeft ontdekt. MSL Principal Investigator John Grotzinger zei onlangs dat een analyse van een stukje marsgrond met SAM

Comments

  1. Zelfportret? Tegenover welke spiegel dan? Ik zie hem niet zijn arm uitsteken… Zal het dan toch http://www.youtube.com/watch?v=wFvUdt9BQhU

  2. Elq, een terechte vraag. De foto is eigenlijk een compositie van 55 afzonderlijke foto’s, gemaakt met de Mars Hand Lens Imager (MAHLI). De robotarm waarop die camera zit is er uit gephotoshopt.

  3. staat vandaag ook op NU.nl zonder te vermelden wat die historische ontdekking inhoudt. Ze maken het wel spannend he?

    Maar doel van missie was om te ontdekken of er 1) water aanwezig is en 2) er leven op mars (geweest) is. Dus ik neem aan dat het een van die twee moet zijn dat bevestigd gaat worden en als het echt historisch zal zijn, dan gok ik dat het dat 2e moet zijn.

  4. Dat er water op Mars is was toch al bekend? Volgens mij heeft Marslander Phoenix dat al eerder aangetoond. Blijft over #2.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: