24 september 2018

Nederlands bedrijf maakt telescoop-cabines APERTIF-Project bij Westerbork

Een impressie van de cabinetten naast de Westerbork radioschotels

Het Nederlandse bedrijf COMTEST Engineering B.V. in Zoeterwoude heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor het maken van telescoop-cabines voor het APERTIF-project van ASTRON. APERTIF, dat staat voor ‘Aperture tile in focus’ (ontvangers in het focuspunt van de telescoop), is een project waarmee sterrenkundigen en ingenieurs van ASTRON het ontvangstoppervlak van de Westerbork Synthese Radio Telescoop (WSRT) gaan vergroten met een factor 25. Dit wordt bereikt door meerdere ontvangers in de focus van elke schotel te plaatsen, in plaats van

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.