4 oktober 2023

Jupiter, Murphy, Petavius en scheepsrecht…..

Jupiter op 29 November om 23 30 uur lokale tijd

Maankrater Petavius

Zoals zolangzamerhand wel bekend moge wezen gaat het leven ener astrofotograaf bepaaldelijk niet over rozen. Cumulus interuptus irritantus is helaas meer dan ons lief is het lot

Share

Comments

 1. Mooie foto’s hoor. Ik heb even opgezocht welke maan van Jupiter dat moet zijn geweest en ik denk dat het Europa was. Alleen zijn oost en west op de foto omgedraaid. Eh… en wat Meteomurphy betreft: wat dacht je er van als we gaan verhuizen naar de Atacama woestijn in Chili? Daar schijnt 99% van de nachten van het jaar helder te zijn. Wel zuurstofflessen meenemen. 🙂

 2. Jan the astroman zegt

  Obama woestijn???…..Geintje…..maarre….die atacama woestijn, nou die “lust” ik wel……heldere nachten voor het sterrengedoe…en…lekker droog….dus geen roest en da’s weer aangenaam voor het Eendengedoe………..ofwel wanneer gaan we???….Oh ja….eerst even nog een klein akkefietje oplossen……huis verkopen, oeps..ha..ha..!!!

 3. In zo’n woestijn ga je juist nooit meer fotograferen. Elke avond denk je: ach, morgen is het wéér helder, dus vanavond hoef ik niet zo nodig..

 4. Jan the astroman zegt

  Tja….en daar zit ook wel wat in….of je doet inderdaad helemaal niets meer, want ja morgen is het net zo helder als al die tig nachten die al achter je liggen………..OF……je loopt de kans om heus waar astrofotografisch overwerkt te geraken van al die nachten achtereen “buiten spelen”.
  Oh ja….en wat die roestproblematiek betreft…..helemaal geen eendengaatje meer mogen/moeten dichtlassen is ook weer zo saai..
  Conclusie: f….ck de Atacama woestijn….lang leve de Biesbos!!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: