1 juni 2020

Wordt het Higgs boson Time magazine’s “Person of the Year”?

Wordt het Higgs boson Time Magazine’s Person of the Year?

Grappig is het wel, dat het Higgs boson als #18 van de 40 genomineerd is als “Person of the Year” van het beroemde tijdschrift Time Magazine. Je kan er op stemmen tot 12 december a.s. en twee dagen later wordt bekend gemaakt wie of wat de persoon van het jaar is geworden. Zou het Higgs boson inderdaad gekozen worden tot de persoon van het jaar, dan treedt in de voetsporen van illustere voorgangers zoals Charles Lindbergh – waarmee het allemaal startte in 1927 – Mahatma Gandhi, Franklin D. Roosevelt, Adolf Hitler en John F. Kennedy. OK, het Higgs boson wordt ook wel het ‘God deeltje’ genoemd, als eerste door de natuurkundige Leon Lederman in 1993, maar eh…. kan je een elementair deeltje wel uitroepen tot persoon van het jaar? Tsja, volgens de redactie van Time Magazine kennelijk wel[1]. De korte intro van Time Magazine bij het Higgs boson wemelt overigens van de fouten, zoals de stelling dat “it was not until last summer that a team of researchers at Europe’s Large Hadron Collider

  1. In 1982 riepen ze ook al de computer uit tot persoon van het jaar. []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.