21 november 2019

Sir Patrick Moore (89) vandaag overleden


De Britse sterrenkundige en popularisator Sir Patrick Moore is vandaag in zijn huis in

Comments

 1. Karin Groot zegt

  One Moore star in the sky tonight… Rest in peace Sir Patrick

 2. Helemaal mee eens, Karin! Mooi gezegd.

 3. Jan the astroman zegt

  Net terug van een hectische trip naar het verre Drente waar “magere hein” ook al aan mijn lieve schoonmoedertje zit te knagen en nu blijkt dat hij/zij (??) alvast “en passant” Sir Patrick Moore heeft “meegenomen”. Welnu, “de wereld daarboven” heeft er een ongelofelijk inspirerend, enthousiastmerend (en nog veel meer superlativen) zieltje bijgegekregen en “wij hier beneden” zijn er eentje kwijtgeraakt. OK…ik ben dan geen engelsman maar Patrick Moore was ook in mijn hollands hersenpannetje “a household name”……..de aller, allereerste keer dat ik naar de BBC heb mogen kijken (was een jaar of 12, op vakantie met mijn ouders in Southampton) “zapte” toevallig langs “The Sky at Night” met Patrick Moore…..ik was al aardig “hooked on Astronomy” en toen helemaal!! Heel veel later (toen ik 47 was) heb ik de eer en het giga-genoegen gehad om samen met engels astrovriendje Jonathan Hall een hele middag bij Patrick Moore op de thee te mogen komen……knus en gezellig in dat ozo bekende “kantoortje/studio’tje van hem…..een ervaring die ik NOOIT meer zal vergeten…….enne…Karin, die prachtige frase van jou die lijsten we meteen in…..zo mooi en zo raak verwoord!!!!!

  • louis benoist zegt

   zeg Jan, helemaal goed, ik heb nog correspndentie van hem, ik heb SIR Patrick ooit een replica toegezonden van de spoetnik, gevonden in een achteraf winkeltje in Purmerend via de BBC, heb ik hem dat toe laten komen. Daarna heb ik brieven van hem mogen ontvangen.Hij was nog bezig met een groot project als afsluiting van zijn werkzame leven, en was daar druk doende mee. Je hebt het voorrecht gehad om deze ware bekende amateurastronoom te hebben ontmoet.

 4. Louis, bedankt voor de reactie. Wowie, jij hebt persoonlijke correspondentie van Patrick Moore? Is dat wellicht een Astroblogje waard? Hint hint hint 😉

 5. In maart 2013 komt er een “commemorative event” ter ere van Sir Patrick’s 90ste verjaardag!
  Brian May zal wellicht de rol van Sir Patrick Moore overnemen…

  http://ruimtelogs.scilogs.be/index.php?blogId=14

  en

  http://www.skyatnightmagazine.com/

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: