18 april 2024

Maansikkel en Venus, hoezo bibberig?


Deze ochtend was het koud en kraakhelder. Mooie omstandigheden om laag aan de oostelijke hemel het duo maan en Venus te ontwaren, zoals ik gisteravond aankondigde. Ik heb ’t tafereel getracht vast te leggen op de digitale plaat, maar eh… het resultaat is een tikkeltje bibberig, onscherp. 🙂 Combinatie van factoren: geen statief bij de hand, maan en Venus die tussen de takken slecht instelbaar zijn, ondertussen voor een dochter moeten zorgen die ontbijt wil, blablabla… Nou ja, op zich toch weer artistiek zo’n foto, toch…? [Update] Collega-Astroblogger Jan Heuser heeft afgelopen ochtend om een uur of half acht ook uit het raam lopen turen en een foto gemaakt van het prachtige tafereel, inclusief Mercurius – linksonder te zien net boven de nok van het dak. Jan, prachtige foto!

Share

Comments

  1. Ha ha. Zeker artistiek. (ik had ook zo’n foto uit het handje geprobeerd met zelfde resultaat)

  2. PS: maar uiteindelijke met statief wel gelukt en Mercurius er ook bij kunnen krijgen.

  3. Jan Heuser zegt

    Oja, Andre heeft een nog mooier (scherper) plaatje van zelfde tafereel gemaakt. Moet je ook toevoegen. 🙂
    En ik had de camera laten lopen. Even afwachten of de timelapse er een beetje uitziet.

  4. En waar staat die foto? Andréééééé!!! Of heeft ‘ie ‘m gemaild? Straks even checken.

Speak Your Mind

*