17 juni 2019

Zeven exoplaneten zouden leven kunnen herbergen

Artistieke weergave van een tweeling-aarde

Twintig jaar geleden waren de planeten in ons zonnestelsel de enige planeten die we kenden. Hier kwam in 1995 grote verandering in: toen werd voor het eerst een planeet ontdekt die rond een andere ster draait. Daarna is het hard gegaan: inmiddels kennen we zo’n 850 bevestigde exoplaneten, plus een slordige 2500 kandidaat-exoplaneten. Maar hoeveel hiervan zouden leven kunnen herbergen? Uit een uitgebreide analyse blijkt dat zeven van de ons bekende exoplaneten levensvatbaar zouden kunnen zijn.

De analyse is uitgevoerd door The Habitable Exoplanets Catalog (“de catalogus van bewoonbare exoplaneten”), een project dat exoplaneten classificeert op leefbaarheid. Het project is vorig jaar van start gegaan en destijds was het de verwachting dat na

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.