22 februari 2024

André Kuipers gekozen als grootste Nederlander van 2012

André Kuipers - hier in het ISS - is gekozen als grootste Nederlander van 2012

André Kuipers – hier in het ISS – is gekozen als grootste Nederlander van 2012. Credit: André Kuipers, PI9ISS© Flickr.com / Astro Andre

André Kuipers is door de Nederlandse bevolking gekozen als Grootste Nederlander van dit jaar. In een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van RKK Kruispunt TV kreeg Kuipers 19 procent van de stemmen. Koningin Beatrix en turner Epke Zonderland eindigden met 13 procent ex aequo op de tweede plaats. Vanavond om 23.00 uur worden alle resultaten van dit onderzoek uitgezonden op Nederland 2. Kruispunt TV wilde weten welke persoon of welke gebeurtenis dit jaar de meeste indruk heeft gemaakt op de Nederlander.

Hoogtepunt

De ruimtereis van Kuipers was voor 27 procent van de deelnemers aan het onderzoek het hoogtepunt van 2012. Dat was net iets meer dan de score voor de Nederlandse successen op de Olympische Spelen. Voor die gebeuertnissen koos 26 procent van de deelnemers. Opvallend was de lage score die politieke gebeurtenissen behaalden. In het jaar dat het kabinet viel en er verkiezingen waren zag maar 7 procent van de deelnemers één van die gebeurtenissen als het hoogtepunt. De onderzoekers vroegen ook naar wat de Nederlanders als dieptepunt hebben ervaren. Ruim 55 procent noemde de crisis en de bezuinigingen. Op ruime afstand volgde het ski-ongluk van prins Friso met 10 procent. Bron: NOS.

Share

Speak Your Mind

*