20 augustus 2019

Ebb en Flow hebben hun werk gedaan, hier zijn de resultaten

GRAIL: zwaartekrachtskaart maan
Gisteravond rond 23.28 uur Nederlandse tijd stortten ze kort na elkaar neer op de berg Goldschmidt op de noordpool van de maan, de twee sondes van de NASA Ebb en Flow. De plek waar ze neerstorten – hetgeen gecontroleerd is gebeurd – werd door de NASA vernoemd naar Sally Ride, die op 18 juni 1983 de allereerste Amerikaanse vrouw in de ruimte was en die 23 juli dit jaar overleed. Ebb en Flow vormden samen de Gravity Recovery and Interior Laboratory (GRAIL) missie, welke op 10 september 2011 startte met een lancering van de sondes met een Delta II raket en die op 31 december 2011 en 1 januari 2012 pas echt begon, toen ze in een baan om de maan kwamen. In eerste instantie heetten de sondes GRAIL-A en -B, maar na een wedstrijd die gewonnen werd door

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.