17 juni 2019

De Kerstbedekking door de Maan van Jupiter

maan en Jupiter

Tweede Kerstdag konden we ‘s nachts in de Lage Landen een samenstand aanschouwen van de planeet Jupiter en onze maan, voor zover de bewolking toen geen roet in het eten gooide of we nog lagen bij te komen van de buitennissige Kerstmaaltijd. In

Reacties

 1. kees de hond zegt

  Hoi Arie,
  bedankt voor je antwoord op mijn vraag.
  Intussen heb ik eea. uitgezocht, ook via het filmpje via spaceweather
  van een astronoom in Nieuwzeeland die heel mooi uitlegt waarom je vanuit de diverse plaatsen op onze wereldbol heel verschillende standen van wat voor hemellichaam dan ook, zult waarnemen, door de schuine stand van onze aarde tov de hemelequator en de bolvorm van onze aarde. Ook de tijdwaarneming speelt daarbij een rol.
  Op de 2 bovenstaande plaatjes zie je als je goed kijkt , een verschillende stand van jupiter. de maan is volgens mij hier de oostkant terwijl
  de foto waarop ik in eerste instantie reageerde, de westkant van de maan is.
  met behulp van een gradeboog stelde ik de 23graads kanteling vast.
  maar op bovenstaande 2 foto”s is de kanteling veel groter. Dus, waarschijnlijk te wijten aan de verschillende plaatsen op aarde waar deze opnames plaatsvonden.
  Nu weet ik helaas niet, omdat ik de aankondiging dat de maan over jupiter heen zou gaan gemist heb, deze begon aan de westkant of aan de oostkant van de maan.
  als ik het filmpje hier bekijk loopt de bedekking van 5.00 naar 11.00 uur( van ZO naar NW)
  mvg
  kees de hond

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: