24 oktober 2018

Wordt 2013 het Jaar van de Grote Kometen PANSTARRS en ISON?

Nog een paar dagen en dan gaan we beginnen aan een nieuw jaar, aflevering 2013 na de start van de jaartelling. Het zou best wel eens kunnen dat we in dat jaar twee hele mooie verschijnselen aan de nachtelijke hemel gaan meemaken, namelijk twee kometen die volgens de voorspellingen heel helder kunnen gaan worden: Komeet C/2011 L4 (PANSTARRS) en komeet C/2012 S1 ISON.

Komeet PANSTARRS

komeet PANSTARRS rond 6 april 2013

komeet PANSTARRS rond 6 april 2013

Komeet C/2011 L4 (PANSTARRS) is

Reacties

  1. Spannend. Het mag ook wel weer eens. Lang geleden dat we met het blote oog een komeet met staart aan de hemel konden zien.

  2. Jan the astroman zegt:

    Heel leuk allemaal die “astronomische voorpret” maarre….”eerst zien dan geloven”….enne….ik heb, ondanks de kometen Hyakutake en Hale-Bopp (echt niet onaardig, hoor) nog steeds, na al die jaren, een vette kater van die “andere kometaire flop van de eeuw…Komeet Kohouthek…aarrgghhhh.
    laten we met z’n allen maar lekker keihard gaan “coma-hopen”, wie weet worden beide met hoge verwachtingen aangekondigde interplanetaire ijsballen dan toch misschiel wel echte “magnitude-knallers” om maar eens een hele foute 2012-kreet te bezigen!!

  3. Hè Jan, wat een rare vreemde tekens allemaal in beeld bij jouw commentaar? Hihihi, geintje. 😉 Ja, dat was ‘m, komeet Hale-Bopp, die we rond 1996 en 1997 met het blote oog konden aanschouwen.

  4. Weet iemand misschien wanneer die komeet in Nederland of Europa misschien aantreft? Dan ben ik wat voorbereid, ik mag dit echt niet missen! 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.