13 juni 2024

Ondersteun het ‘Shoot the sky’ crowdfunding project!

IC 1805, oftewel de Hartnevel, gemaakt door André van der Hoeven.

Credit: André v.d. Hoeven

Eén van de auteurs op de Astroblogs – André van der Hoeven – is een inmiddels wereldwijd bekende amateur-astrofotograaf, die niet alleen fantastische astrofoto’s weet te maken en te bewerken, maar die daar ook menig website of blog mee weet te bereiken, zoals NASA’s Astrofoto van de Dag, én prijzen mee weet te winnen! Onlangs werd bekend dat André deel mag nemen aan een door de NASA georganiseerde tentoonstelling, genaamd ‘A human adventure’, welke vanaf 13 juni 2013 minimaal zes maanden lang te bezichtigen zal zijn in de Jaarbeurs in Utrecht. Naar verwachting zullen daar meer dan 250.000 bezoekers op af komen! Een fantastisch aanbod uiteraard, waar André graag aan wil mee doen. Hij heeft het plan opgevat om van zijn mooiste en bekendste astrofoto’s 15 doeken op canvas te maken, welke in grootte zullen variëren van 1 bij 1 meter tot 2 bij 1 meter. Hieronder een impressie van zo’n canvas, van IC 1805, de Hartnevel, waarover André in oktober vorig jaar nog een blog heeft geschreven. Hij heeft de tentoonstelling van zijn foto’s Shoot the Sky genoemd en om de kosten van de productie van de canvassen te financieren is hij een zogenaamd Crowdfunding project begonnen, waarbij iedereen middels een bijdrage mee kan doen. En dat kan op héél eenvoudige wijze, door onderstaande site te bezoeken en dan naar eigen keuze een bepaald bedrag te geven!

IC 1805 op canvas in je huiskamer?

Credit: André v.d. Hoeven

Jullie begrijpen dat ik dit project van harte ondersteun en dat ik iedereen oproep om middels een duit in het zakje – niet alleen spreekwoordelijk – André’s astrofoto’s pronkstuk te laten zijn van de NASA-tentoonstelling. Om een overzicht van de prachtige astrofoto’s te krijgen, die André in 2012 maakte, moet je de video hieronder bekijken.

Tenslotte kan je ook alles over astrofotografie lezen in dit door André van der Hoeven geschreven boek! Bron: Astro-photo.

Share

Speak Your Mind

*