18 maart 2019

NASA heeft grote plannen voor gedoneerde telescopen

Hubble

De gedoneerde telescopen lijken op een uitgeklede versie van de Hubble-ruimtetelescoop. De telescopen zijn al “space capable“, maar missen veel instrumenten die noodzakelijk zijn voor een astronomisch gebruik.

Bij NASA kan de vlag uit. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie KRIJGT namelijk twee ruimtelescopen! Graties! Je leest het goed: de Amerikaanse regering had nog twee ongebruikte spionagesatellieten liggen, die zijn uitgerust met een kleine telescoop. De satellieten behoren tot een mislukt spionageprogramma, waardoor ze niet meer nodig zijn. Weggooien is zonde natuurlijk, dus de Amerikaanse regering heeft ze gedoneerd aan NASA.

Wat is NASA met de telescopen van plan? Wel,

Reacties

  1. http://piet zegt

    nasa is onderdeel van defensie is overheid..
    de overheid geeft dus aan zichzelf.
    nieuwswaardig 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: