22 maart 2023

Video: waarom de maanlanding helemaal geen complot was

apollo

Credit: NASA

Er wordt al decennia beweerd dat de maanlandingen van de Apollo-missies allemaal nep waren en dat de scenes op de maan in de studio zijn gefilmd. In de volgende boeiende video haalt S.G. Collins van Postwar Media al die theorieën onderuit. Zo verklaart hij op een eenvoudige manier waarom al die maanfoto’s geen sterren op de hemelachtergrond laten zien. Collins gaat met name in op de stelling dat wat de honderden miljoenen kijkers op televisie zagen feitelijk slow motion beelden waren van opgenomen video of film in de studio. Deze video is een regelrechte aanrader!

Bron: Universe Today.

Share

Comments

 1. Geen slow motion mogelijk?
  Wat is dit dan?
  http://youtu.be/_HcnmthntUo

  Ja, ik weet het, slechts een paar seconden, maar het is NASA he. 🙂

  • Yep dat klopt, ik heb die high-speed film van de Saturnus V lancering hier ook vaak laten zien. In de video gaat Collins ook in op het gebruik van film, vanaf 08:27m en ook daarvan zegt hij toch dat het niet klopt. Als ze de 143 minuten durende beelden van de Apollo 11 op high speed film zouden hebben opgenomen zouden de overgangen tussen de verschillende ‘loads’ zichtbaar moeten zijn. En dat is niet het geval.

 2. Ha ha, geweldig einde

 3. In de periode van de Space Race waren twee giganten elkaar op technologisch gebied aan het aftroeven en hielden zij elkaar nauwlettend in de gaten. Als een lancering van een Amerikaanse raket mislukte, stonden de Russische kranten vol met verhalen vol leedvermaak (en vice versa). Ze wisten alles van elkaar, elk signaal wat vanuit de ruimte werd verstuurd werd door beide partijen ontvangen en geanalyseerd. Elke minieme afwijking van de officiële lezing van het land vergeleken met de signalen uit de ruimte zou breed worden uitgemeten in de pers, dus dat risico namen beide landen niet. De maanlandingen zijn nooit betwist door de Russen, en de Venusmissies van Rusland (ook een prestatie van wereldformaat) ook niet door de VS.

  Niet heel lang geleden heeft de Chinese Chang’e 2 missie nog aangetoond dat de achtergelaten spulletjes van de diverse ruimtemissies er in goede staat bij lagen.

  Een rake conclusie op het einde van het filmpje. Zelfs al zou de maanmissie een hoax zijn, dan nog is dat maatschappelijk gezien niet erg van belang voor het aardse, dagelijkse leven en de handelingen die de Amerikaanse regeringen verrichten waarbij je wel vraagtekens kan zetten. Het valt me ook op dat de complottheorieën-sites bijvoorbeeld weinig tot geen aandacht hebben besteed aan het aangetoonde(!) complot wat Dole smeedde tegen de Zweedse documentairemakers die een film maakten over het gebruik van verboden bestrijdingsmiddelen. En als Jasper S. de moord op Vaatstra bekent dan valt de hele Demmink-theorie in het water en gaat men beweren dat S. is omgekocht, want Demmink MOET schuldig blijven.

  Voordat het erg off-topic raakt wil ik besluiten met de conclusie dat het de complotdenkertjes geen moer kan schelen hoe het ècht zit, zij zullen altijd kleine onduidelijkheden in een gebeurtenis gebruiken om die gehele gebeurtenis tot hoax te verklaren.

  • Gerard zegt

   Er is een ander instrument waar gebruik van gemaakt kan worden om mensen iets niet te laten waarnemen of te laten spreken. Een instrument waar niemand aan denkt en toch iedereen van gehoord heeft. Niet denken aan een fysiek instrument of een afspraak.
   Tip: Welke mensen herinneren zich niet wat ze gedaan hebben? Eten citroenen alsof het zoete sinaasappelen zijn?
   Die methode wordt nog steeds toegepast bij politici, militairen in hoge functies. Ze hebben zelf niet in de gaten dat hun gedachten beïnvloed worden door anderen. Google maar eens op dat onderwerp. Hoe simpel dat is om te doen. Je wordt zonder iets in de gaten te hebben onder hypnose gebracht. Wordt al lang gedaan.

   Beelden vertragen -> ook de astronaut beweegt trager = precies wat je ziet. Ze bewegen onnatuurlijk traag.
   Speel het twee keer zo snel af en ze bewegen natuurlijk.

   De beste demonstratie om te laten zien dat ze op de maan zijn zou zijn geweest: Elkaar optillen (ze wegen incl. pak maximaal 27 kg). En dan even zo opgetild houden. Voor een getrainde astronaut goed te doen. Deze demonstratie, die de Amerikanen, de showmensen van de wereld van te voren ook hadden doorgenomen, is niet uitgevoerd.

   Evenmin het hoogspringen. Met een gewicht van 26-27 kg kunnen ze makkelijk hoogspringen. Er is één sprong van +/- 30 cm. Voor de rest blijven ze met de voeten steeds dicht bij de grond. Het is makkelijk om hoog te springen, en moeilijk om laag bij de grond te blijven op de maan. Dat hoog springen hadden de Amerikanen van te voren ook doorgenomen voor hun show.

   Dat is de reden waarom na de maanlanding er plotseling zo’n 20 mensen om het leven komen door ongelukken. Zij zagen dat het niet ging zoals doorgenomen.

 4. Remco H. zegt

  Ik weet dat de mythbusters ook een special hebben gemaakt over dit onderwerp! Iemand een linkje wellicht?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: