21 februari 2020

Nieuw bedrijf maakt plannen bekend voor het mijnen van asteroïden

Archimedes concept

Een FireFly ruimtesonde

Het nieuwe bedrijf Deep Space Industries heeft vandaag bekend gemaakt dat ze asteroiden willen mijnen, zo blijkt uit een persverklaring. Het bedrijf is van plan om in 2015 een vloot van verkennende ruimtevaartuigen te lanceren, een fase dat gevolgd zal worden door het mijnen van metalen en water op aardscheerders, asteroiden die de baan van de aarde kruisen. Deze ambitieuze plannen kunnen van groot belang zijn voor de ontwikkeling van de interplanetaire ruimtevaart, aangezien de mijnwerkzaamheden kunnen resulteren in het bouwen en bijtanken van ruimtevaartuigen ver boven het aardoppervlak.

Deep Space zal asteroiden met mijnpotentie gaan verkennen met een vloot van kleine ruimtevaartuigen, FireFlies genaamd. Deze ruimtvaartuigen zijn klein (25 kilo) en goedkoop, aangezien ze samen met bijvoorbeeld communicatiesatellieten gelanceerd gaan worden. Hierdoor kan flink op de lanceerkosten bespaard worden.

Comments

  1. Kees van Toorn zegt

    Ik weet niet of we dit moeten willen. Ik las van het weekend een interessant artikel ( http://www.scientias.nl/de-ruimte-exploiteren-en-koloniseren-mag-dat-eigenlijk-wel/78724 ) over exploïtatie in de ruimte. Persoonlijk ben ik van mening dat bedrijven asteroïdes en andere planeten niet mogen gebruiken om grondstoffen te delven. Wat vinden jullie?

  2. Eens, maar ik vrees dat we het niet gaan tegenhouden. Onze aarde wordt toch ook aardig ontgonnen.
    Ben wel benieuwd als men ergens goud vindt en het hier naar toe brengt. Het hele economische stelsel is deels gebaseerd op goudvoorraden. Als goud straks geïmporteerd wordt verliest het zijn waarde en gaan we daar op economisch gebied weer last van hebben.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: