23 april 2024

Lezing vanavond bij Huygens: “Kleine hemellichamen in ons zonnestelsel”

Kleine-hemellichamenVanavond houdt Rien Dijkstra bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht een lezing over de kleine hemellichamen in ons zonnestelsel. Asteroïden en kometen behoren tot de kleinste hemellichamen in ons zonnestelsel. Deze kleine werelden, die vele jaren ten onrechte werden genegeerd door astronomen, staan tegenwoordig volop in de belangstelling. Ze blijken de bouwstenen te zijn voor planeten zoals onze eigen aarde, en geven ons een blik op het vroegste begin van ons zonnestelsel. In deze lezing gaat Rien Dijkstra in op de eigenschappen van asteroïden en kometen en hoe ze ons helpen het ontstaan van ons zonnestelsel beter te begrijpen. De avond begint om 20:30 uur in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard. Lokatie: natuur- en vogelwacht, Matenaweg 1 op de grens van Papendrecht en Wijngaarden. Om 20:00 uur is de zaal open. Iedereen is van harte welkom (niet-leden € 3,- p.p.)! Hier de routebeschrijving. Graag tot straks!

Share

Speak Your Mind

*