20 oktober 2018

UFO boven Zwijndrecht????????

Zal ik wel..zal ik niet..zal ik wel..zal ik niet…..That’s the question….Want het onderwerp wat ik nu wil aansnijden heeft een hoog dubieus bedenkelijkheidsgehalte…………MAAR…..ik kan er gewoon even niet om heen, te meer omdat ik hetgeen waarvan ik nu

Reacties

 1. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

  Jullie hebben niet toevallig een fotootje gemaakt van de mysterie-driehoek? Ik heb ooit wel eens iets soortgelijks gezien overigens, wist ook niet wat ik ervan moest maken…

 2. Jan mooi verwoord allemaal. Blijft in ieder geval een onverklaarbaar fenomeen!
  Hopelijk zijn er nog meer mensen die iets gezien hebben.

 3. uh, chinees nieuwjaar? luchtlantaarns.. in ijsselmonde kwamen er 00:20 wel een stuk of 8 over.

 4. Da’s best spannend om te zien, denk ik.
  Ben je er al achter wat t geweest kan zijn? En zijn er meerdere meldingen over bekend?

 5. Ik kom één andere melding tegen, maar die was van een tijdstip ruim een uur eerder: http://www.ufomeldpunt.nl/melding/2146-acht-oranje-voorwerpen-op-dezelfde-koers-in-verspreide-formatie/ Ook wordt hier gemeld dat er die avond helikopterverkeer was vanwege een zoekactie: http://www.nujij.nl/wetenschap/ufo-boven-zwijndrecht.21482741.lynkx

 6. Jan en Wim, is het geen idee om van jullie waarneming een tekening te maken? Put diepgravend in je geheugen naar details en maak een tekening van hoe het object er in jullie verrekijkers bekeken uitzag. Je kan ‘m maken op de PC (Paint, Photoshop) of gewoon op papier en dan scannen of een foto van maken. En misschien ook handig om een tekening te maken van de route die de UFO in de lucht nam. Via Google Maps kan je een street view van de omgeving van die rotonde krijgen (als voorbeeld: http://goo.gl/maps/W1SHJ ) en je kan alle richtingen 360 graden kiezen. In de foto die je dan hebt kan je in de lucht de route intekenen, vanaf het moment dat jullie ‘m zagen tot ‘ie uit het zicht verdween.

 7. Jan Brandt zegt:

  Nou nou…..welk een reacties allemaal. Chinees nieuwjaar met luchtlantaarns??….Ook aan gedacht omdat wij, “vroegah” toen wij nog jong waren en droomden van een flitsende loopbaan bij de NASA, ook met iets dergelijks hebben uitgevreten middels het oplaten van met aardgas gevulde ballonen met “iets brandens daaronder geknoopt”……en daar leek het ook niet echt op………….en wat die helicopter betreft….omdat ik een meer dan gemiddelde belangstelling heb voor alles wat met luchtvaart te maken heeft (heb zelfs vlieglessen gehad!) zou ik dat toch ook makkelijk in mijn dikke verrekijker hebben moeten kunnen onderscheiden….enne…ook daarvoor geldt weer…”hmmmm, nee!!”…nou ja, we zullen er ons nog eens verder in verdiepen in de wetenschap dat dit soort zaken tot op heden nog nimmer tot door velen, inclusief uw nedrig scribent, gehoopte definitieve conclusie ( “ze” zijn dan toch echt gekomen) hebben.

 8. Soms kan je een vertekend beeld krijgen van waarnemingen van vliegende objecten
  vanuit (bij voorbeeld) een rijdende auto bij heldere hemel, vooral als men al rijdend veel bochten maakt.
  Het lijkt dan, dat het object ten opzichte van de sterrenhemel zich in allerlei richtingen verplaatst
  omdat deze lager aan de hemel staat terwijl deze daadwerkelijk zich in één richting verplaatst.

  Ook moet men zich afvragen wat het NIET kan zijn, door objecten en/of verschijningen uit te sluiten
  houd je maar een beperkt aantal mogelijkheden over van wat het WEL zou kunnen zijn.
  Wat hier ook van belang is, is de kennis van de fenomenen die zich op dit gebied voor zouden kunnen doen.

  Dit alles in overweging nemende zal je merken dat er (vaak achteraf) maar heel weinig overblijft
  van wat zou kunnen leiden tot een u.f.o. waarneming.
  Maar voor je zover bent, houd het je wel even bezig, en dat is best wel spannend.

 9. Jan Heuser zegt:

  @Mardi, Jan B. is een doorgewinterde waarnemer met veel kennis van zaken over de nachtelijke hemel met ervaring van wel 40 jaar. Hij geeft aan dat ze vanuit stilstand met verrrekijkers hebben waargenomen. Bovendien hebben ze met z’n tweeen hetzelfde gezien. Ben benieuwd of er iets verklaarbaars overblijft.

  • Houd mij ten goede, aan jullie kennis durf ik niet eens te twijfelen, die is vele malen groter als dat van mij op dit gebied.

   Zelf heb ik ook verschillende malen u.f.o. waarnemingen gedaan, die achteraf, en tot nu toe, allemaal te verklaren waren.
   Alhoewel ik grote fan ben science fiction in wat voor vorm dan ook,
   probeer ik met beide benen op de grond te blijven staan zonder dat mijn fantasie een loopje met me dreigt te nemen.

   Maar het blijft, ook voor mij, interessant wat jullie nu eigenlijk waargenomen hebben.

 10. Jan Heuser zegt:

  Zojuist, toen ik net m’n telescoop weer binnen gezet had, zag ik een fel, oranje licht in het Oosten bewegen. Ook net zo helder als ISS. Dus ik meteen snel mijn verrekijker gepakt, en……  een vliegtuig…

 11. Peter Boot zegt:

  Hee Jan en Wim,

  Ik reed die avond naar huis (23.30-23-45uur) en zag ook een helder object. Dit was op de hoogte van Afslag Zonsel in het mooie Brabant waar ik woon.
  Het verkeer vanuit Breda naar Rotterdam stond op de hoogte van Zonsel stil waardoor ik even naar links keek (Noord-oost) en ik heel helder object zag cirkelen. Ik moest ook even goed kijken wat ik nu zag maar ik dacht in combinatie met het stilstaand verkeerd dat er iets gebeurd was en dat het waarschijnlijk een helikopter was.
  Heb daar verder geen aandacht meer aan geschonken. Ik wil niet zeggen dat dit is wat jullie gezien hebben maar het object wat ik heb gezien was helder wit van kleur en dus waarschijnlijk een helikopter.

 12. Ik heb in Veenendaal al twee keer hetzelfde gezien…

 13. Hoi peter,

  Het tijdstip van jouw waarneming klopt in elk geval precies met die van Wim en ondergetekende. Nou ja…..ik ben gisteravond heel effe (koud!!!!!!!!!) in de Biesbos geweest…..maarre….”hoog bezoek”, ho maar. Hoe frustrerend allemaal wat die “would be alliens” met ons “Aardkloters” uitspoken….in het engels heb je daar een hele mooie term voor : Prick teasing…ha..ha…!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.