22 september 2023

Bekijk de passage van planetoïde 2012 DA14 langs de aarde live op Astroblogs

Artistieke impressie van planetoïde 2012 DA14 die langs de Aarde vliegt. Foto: ESA / P.Carril.

Vanavond zal de 50 meter grote planetoïde 2012 DA14 langs de aarde scheren op een afstand van slechts 28.000 km, een record voor een planetoïde van deze omvang. Bij heldere lucht is 2012 DA14 met een kleine verrekijker of telescoop ook in Nederland te zien. Voor het geval het vanavond bewolkt zou zijn of je geen verrekijker of telescoop hebt kan je altijd gebruik maken van de volgende livestream van NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL) om de passage te bekijken. Daarop zijn NU al beelden te zien:

Video streaming by Ustream

Share

Comments

 1. Leuk, hoop niet dat hij linksaf slaat.

 2. In welke richting moeten we kijken om misschien iets te zien en welke tijd?

 3. Zien we hem in het zuiden noorden oosten of westN

 4. Je ziet de komeet om kwart over acht Nu

 5. Je moet in het oosten kijken. Op deze Astroblog is een kaartje waarop te zien is waar ‘ie op een bepaald tijdstip staat: https://www.astroblogs.nl/2013/02/03/planetoide-2012-da14-is-in-nederland-wel-zichtbaar-na-de-dichtste-nadering/ Eh… voor de duidelijkheid: het is een planetoïde en geen komeet. En je hebt een verrekijker of telescoop nodig, met het blote oog is ‘ie niet te zien, helaas pindakaas.

 6. Neustradamus zegt

  WooHOO, wat een spektakel

 7. Pieter van der Jagt zegt

  Allemal mis hij gaat via de rotonde, 1e afslag Utrecht centrum

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: