17 april 2024

Dennis Tito wil al in 2018 bemande ruimtereis naar Mars organiseren

Dennis Tito, die in 2018 mensen naar Mars wil sturen. Credit: NASA/Wikipedia.

Dennis Tito – de man die in 2001 ’s werelds eerste ruimtetoerist was en die voor een verblijf van acht dagen in het ISS $ 20 miljoen betaalde – is van plan om al in januari 2018 een bemande ruimtereis naar Mars te organiseren. Het betreft een missie die in totaal 501 dagen moet duren en die de astronauten – twee stuks volgens Cosmic Log – naar Mars moet brengen, maar óók weer terug naar aarde. Komende woensdag 27 februari gaat Tito, die multimiljonair is en oprichter van Wilshire Associates Inc., een persconferentie geven, waarin hij meer details gaat bekendmaken van zijn ambitieuze plan. Tito’s plan is het derde dat in korte tijd mikt op een bemande reis naar Mars, na de plannen van Mars One (enkeltje Mars, zonder terugreis) en van SpaceX-baas Elon Musk. Men denkt dat Tito voor zijn missie gebruik wil maken van Space X’s Red Dragon capsule, een variant van de Dragon capsule die reeds door SpaceX wordt gebruikt en die 1 maart a.s. weer wordt gelanceerd om naar het ISS af te reizen. Voor de missie heeft hij de Inspiration Mars Foundation opgericht. Bron: New Scientist. [Update 18.20 uur] Cosmic Log meldt meer info over de missie van Tito naar Mars:

The mission would involve a flyby of Mars with a free return back to Earth, without stopping. That type of low-energy trajectory requires a special set of orbital circumstances: The presentation says those circumstances exist for the 2018 opportunity but won’t repeat until 2031.  Two astronauts living in spartan conditions could make the 501-day trip in a modified SpaceX Dragon capsule, launched by SpaceX’s yet-to-be-flown Falcon Heavy rocket.

Met name dat ‘without stopping’ is natuurlijk van belang. Je vraagt je dan af of er sprake is van een landing op Mars. Ik betwijfel dat na lezing van deze info. Nu lijkt het meer op eens bemande scheervlucht lángs Mars. Bron: Cosmic Log.

Share

Speak Your Mind

*