25 maart 2019

Curiosity heeft computerproblemen

Curiosity highres

Het team achter de Marsverkenner Curiosity hebben de rover laten overschakelen op een andere boordcomputer, als gevolg van een geheugenprobleem dat sinds woensdag is opgetreden. Bij de overschakeling, die gisteren is uitgevoerd, heeft Curiosity zichzelf in “veilige modus” gezet. Het team probeert de rover de komende dagen weer volledig operationeel te hebben.

Zoals zoveel ruimtesondes heeft Curiosity een dubbele boordcomputer, zodat er altijd een backup beschikbaar is. Curiosity draait nu op de B-computer, dezelfde computer die gebruikt werd tijdens de reis naar Mars. Na zijn landing in augustus 2012 is Curiosity overgeschakeld op de A-computer, maar die is dus defect. Mensen van NASA zijn druk bezig om de A-computer weer aan de praat te krijgen. Zo niet, dan zal Curiosity het voortaan met

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.