25 mei 2024

Hanny in Kenniscafé Amsterdam

Aan de zogenaamde wetenschaps- of kenniscafé’s heb ik eerder aandacht besteed. Onlangs was Hanny van Arkel – ontdekker van Hanny’s Voorwerp én Neerlands ‘Queen of Citizen Science’ – in één daarvan, het Kenniscafé in de Amsterdamse Balie. Hier de beelden van haar optreden daarin:

Bron: Hanny’s Voorwerp.

Share

Comments

  1. Thanks for sharing, Arie 😉

  2. Wederom mooie TV en, zoals gewoonlijk(!!), het betere “astro-PR-werk”….en een schril contrast het “astro-PR-niveau” van de publiekslezing op onze club van afgelopen vrijdag welke ik tot mijn grote ongenoegen heb mogen/moeten aanhoren….ach…ach….ach…Sterrenkunde is van zichzelf best wel gewoon saaie en moeilijke “hardcore science” enne als dat dan ook nog eens “aan de vrouw c.q. man” wordt gebracht door een spreker, heftig hitsig van zijn dozijn aan academische titels, die vervolgens anderhalf uur lang (een ware hel voor een ADHD-gast als den schrijver dezes!!) alleen maar gortdroge feitjes en (honderden…help!!) plaatjes over de leek danwel gevorderde astro-luisteraar uitstort………………………….aarrrgghhhh!
    Tja, dat is niet echt een lekker “ledenlokkertje”….laat staan een jonge “ledenlokkertje”. Op zo’n avond komen alle zeer onwenselijke droevige poepsaaie grijze ouwesokken-vooroordelen der (amateur) sterrenkunde weer in vol eng ornaat naar boven drijven. Het is nu al weer twee dagen geleden en ik ben er nog pislink over!!!
    My “queendom” voor een ozo publieksvriendelijke “doodgewone” schooljuf uit het zuiden des lands die moeiteloos een zaal weet “plat te praten” en daarmee de edele wetenschap der sterrenkunde al menigmaal een grote PR-dienst heeft bewezen..Waarvan nog immer chagrijnige akte!

Speak Your Mind

*