16 april 2024

En dan toch eindelijk….”Krab uit eigen keuken”!!

Messier 1, de Krabnevel in het sterrenbeeld de Stier

Messier 1, de Krabnevel in het sterrenbeeld de Stier

Nee..nee…geen zorg, Astroblogs is niet opeens veranderd in een kookrubriek….hoewel onze eigenste oppperblogger Arie trouwens best wel “een hele capabele keukenprinses is”,

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. Olaf van Kooten zegt

  Netjes! 😀

 2. Nee, de Astroblogs is zeker niet veranderd in een kookrubriek, maar deze foto van de Krabnevel (M1) is (g)-astronomisch zeer verantwoord!

 3. Mmmmm, wat een heerlijk krabbetje. Dat smaakt naar meer!
  Wel een grijs krabbetje, waar is zijn kleurige sausje?

 4. Jan (H) zegt

  Hé Jan,

  Een dikke 5 uur buiten gestaan om 10 x 3 minuten plus nog 3 x 3 dark frames te maken? Was je het zo erg verleerd dan? 😉

  Leuk foto.

 5. Ha..ha.. die dikke vijf uur kan ik verklaren, hoor………ik ging namelijk echt met het nodige portie wantrouwen op pad……….”het zal toch..@#%&&@@…niet weer, voor de achtste keer deze winter, boven mijn harsens dichttrekken net nadat ik alles heb opgesteld. Ofwel…..enige (nou ja…zeg maar VEEL!!) haastige ADHD-achtige opgefoktheid was zeker in het begin mijn deel…..enne..da’s nie ech geweldig voor de concentratie. Bovendien ging ook nog eens ergens tijdens de eerste M42 opname mijn kruisdraadverlichting, wegens een typisch gevalletje vanuitgeputte stroomvoorziening, uit…..aarrrgghhhh. Na het, totaal NIET zen,weelderig slaken enigerlei woesten krachttermen heb ik mijzelve toen maar effe…eh..”een uurtje rust gegund”…en braaf een beetje ouderwets Fuzzy blobs ge-starhopt….en zo wordt het al rap vijf uur, vandaar!!

  Wat dat weinig kleurrijke “kruidensausje” betreft…Ik ondervind inderdaad nog steeds problemen met dat “kleurengedoe”. Zogezegd maak ik gebruik van Deepskystacker en daar zit ik altijd te worstelen met dat histogrammetje en de instelling van de “saturation”…of wellicht doe ik iets verkeerd met die “de-bayer” instellingen?? Suggesties zijn zeer dringend en welkom!!

Speak Your Mind

*