19 april 2024

Mijn eerste digitale Orionnevel!

M42...de Grote Orionnevel

M42…de Grote Orionnevel

Omdat het zo moeilijk ging dacht ik dat ie mislukt was…….mijn allereerste digitale opname van de Grote Orionnevel. Zoals ik in het blogje over  “mijn Krabbetje uit eigen keuken” (m’n opname van de Krabnevel) al beschreef ging het in het begin van mijn fotografie-sessie van afgelopen maandag dus niet echt lekker….en eigenlijk was ik van plan om het hele zooitje gewoon maar te wissen…om het later (volgende winter) dan maar weer opnieuw te proberen. Maar ja….da’s ook wat…..en dus, deels ook nog eens lichtelijk geinspireerd door Vriendje Paul zijn opmerking over het gebrek aan kleur in het Krabnevel-plaatje, toch nog maar weer eens heftig aan digitaal spelen met fotonen geslagen.  En dan blijkt maar weer, als je maar doorzet, hoeveel info en potentie er nog in een ogenschijnlijk mislukte digitale opname kan zitten. Wat dat betreft heeft het “nachtwerk” wellicht een iets te hoog glamourgehalte dan waar het eigenlijk recht op heeft omdat het eigenlijke plaatje toch vooral achter de computer tot stand komt tijdens het, zeker door een beginner (en ik zie mijzelf nog steeds als een digitale beginner!!), zo onderschatte ” digitale dagwerk”. Maar goed……ik heb volgens mij “dat kleurengedoe” redelijkerwijze weer een stukje meer onder de knie gekregen. Mijn allereerste digitale Orionnevel-opname (10 x 2 minuten belicht) ziet er, dunkt mij, best wel gekleurd ende gelikt uit……en ook mijn Krabnevel heeft,  na een avondje hernieuwd digitaal studeren op de verfijnde kneepjes der beeldbewerking, een beetje meer kleur gekregen.

Een Krab met iets meer "blos" op de wangetjes!!

Een Krab met iets meer “blos” op de wangetjes!!

 

Share
Over Jan Brandt

Comments

  1. Jan, héél mooi! En met de kleuren ga je ook de goede kant uit.

Speak Your Mind

*