14 december 2019

Chinees ruimteafval in botsing gekomen met Russische satelliet

botsing
Op 22 januari 2013 blijkt een stuk ruimteafval afkomstig van de in 2011 opzettelijk vernietigde Chinese satelliet FENGYUN 1C in botsing te zijn gekomen met de Russische BLITS 35871 satelliet. De botsing werd pas op 4 februari j.l. opgemerkt toen technici van het Institute for Precision Instrument Engineering (IPIE) in Moskou aan collega’s van het Amerikaanse Center for Space Standards and Innovation (CSSI) doorgaven dat er iets met de baan van de BLITS satelliet aan de hand was. BLITS (“Ball Lens in The Space”) is eigenlijk een roterende glazen bol in de ruimte, 17 cm in diameter, die gebruikt wordt als doel bij precisie-experimenten met lasers. Toen men de gegevens van de nano-satelliet ging terugkijken bleek deze op 22 januari geraakt te zijn door een stuk afval van de

Comments

  1. Chinezen zijn af en toe ook zo lastig….

  2. ‘T wordt hoogtijd voor een leger ruimte WALL-E’s 🙂

  3. Ja er wordt volop nagedacht over de vraag hoe we de ruimte weer schoon kunnen maken. En da’s hard nodig, zo blijkt maar weer.

  4. Gewoon wat gaswolken in tegengestelde banen brengen dat remt genoeg af om schroot te doen vertragen en vallen. Uiteraard het gas in langzaam dalende zelf vernietigende orbits anders zitten we daar weer mee.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: