23 april 2024

Expeditie Panstarrs 1 en 2

Gisterenavond en vanavond waren de kansen om Panstarrs goed waar te nemen. Omdat hij in het westen te zien was had ik besloten om naar de kust te rijden om daar te gaan kijken. Ik wist uit mijn jeugd nog het strand bij de Haringvlietdam te herinneren waar je een grandioos uitzicht op het westen hebt en ben daar dus gisteren en vanavond naar toe gereden.

Ik had de kaartjes van de astroblogs goed bekeken en dacht dat ik ze wel wist te vinden, maar daar kwam ik toch wat bedrogen uit. Die kaartjes waren niet zo nauwkeurig 🙁 Ik heb gezocht en gezocht de eerste avond, maar heel Panstarrs niet gezien. Toch maar wat opnamen gemaakt, je weet immers maar nooit. En wat bleek hij stond op een opname en nog vrij duidelijk ook:

panstarrs_12032013

Vanavond heb ik nog een tweede poging gedaan, maar de bewolking vanuit zee begon al snel heel vervelend te doen. Toch heb ik hem ook vanavond nog op de gevoelige plaat vast kunnen leggen. Ik ben een tevreden mens en ga nu maar lekker slapen denk ik….

panstarrs_13032013

Je moet trouwens vanaf het strand daar niet de andere kant opkijken. Aan de ene kant heb je superstrakke donkere luchten, maar aan de andere kant is het drama:

lightpollution

Share

Comments

  1. Anoniem zegt

    De kaartjes met de Maan erbij ingetekend waren voor de Amerikaanse avondhemel en dat scheelt behoorlijk. Ik heb gisteren vanuit de polder mooie plaatjes kunnen schieten, deze volgen nog.

  2. Vaak wordt in dat soort kaartjes de maan ook veel groter ingetekend dan die in werkelijkheid is. Scheelt ook een slok op een borrel.

Speak Your Mind

*