17 juni 2024

Vrijdag en zaterdag sterrenkijkdagen bij Chr. Huygens in Papendrecht

sterrenkijkdagen bij Huygens

Credit: Chr. Huygens.

Komend weekend worden in heel Nederland de Landelijke Sterrenkijkdagen gehouden. Onder andere bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht, waar de deuren vrijdagavond en zaterdag voor het publiek open staan. Vrijdagavond 15 maart is het van 19.00 uur tot 23.00 uur, zaterdagmiddag 16 maart van 13.30 uur tot 18.00 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 23.00 uur. Wat staat er allemaal op het programma?

Vrijdagavond:
– Bij helder weer: sterrenkijken vanuit sterrenwacht en telescopen van leden;
– Presentaties in de zaal.

Zaterdagmiddag:
Op zaterdagmiddag zullen de kijkers met speciale filters op de dichtstbijzijnde ster worden gericht: de zon. Daarnaast wordt de heliostaat, die de vereniging sinds kort bezit, in stelling gebracht. Hiermee kan de zon binnen vergroot worden geprojecteerd en bekeken. Met wat geluk zijn er zonnevlekken zichtbaar.

Zaterdagavond:
– Bij helder weer: sterrenkijken vanuit sterrenwacht en telescopen van leden.
– Presentaties in de zaal.

Wat er allemaal aan de hemel te zien is kan je lezen in deze Astroblog. Wat daar niet vermeld staat maar wat tussen 19.00 en 20.00 uur wel te zien is (bij helder weer uiteraard) is de komeet Pan-STARRS! Meer info en routebeschrijving: Christiaan Huygens.

Share

Speak Your Mind

*