10 augustus 2020

De tien grootste ontdekkingen van de Keck-telescoop

Het W.M.Keck Observatorium behoort tot de meest geavanceerde astronomische instrumenten uit de geschiedenis. Vanaf de top van de Mauna Kea in Hawaii heeft de Keck-telescoop enkele baanbrekende ontdekkingen verricht. Laten we eens kijken naar de 10 grootste ontdekkingen:

Keck

1. Eerste exoplaneet-overgang (1999)

Dankzij Keck heeft men voor het eerst een planeetovergang van een exoplaneet waargenomen. Het bestaan van de planeet werd afgeleid van de zwaartekrachtinvloed die het uitoefent op de moederster. Astronomen hebben toen berekent dat de planeet voor het oppervlak van de moederster zal langstrekken. Keck heeft dit daadwerkelijk waargenomen, waarmee het de eerste onafhankelijke bevestiging van een exoplaneet is geweest.

Transitie van een exoplaneet over het oppervlak van een ster, 
</p>
<div class=

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.