16 juli 2020

Jonge open sterrenhoop prachtig in beeld gebracht

NGC 2547

Deze opname toont de heldere open sterrenhoop NGC 2547. Tussen de heldere sterren zijn, ver op de achtergrond, talrijke verre sterrenstelsels te zien, waarvan sommige een duidelijke spiraalvorm vertonen. Wil je meer detail? Dat kan!

Deze mooie samenscholing van heldere blauwe sterren is de sterrenhoop NGC 2547, een groep pas gevormde sterren in het zuidelijke sterrenbeeld Zeilen. Deze opname is gemaakt met de Wide Field Imager van de 2,2-meter MPG/ESO-telescoop van de ESO-sterrenwacht op La Silla in Chili.

Het heelal is al oud: zijn leeftijd wordt geschat op 13,8 miljard jaar. En ons sterrenstelsel, de Melkweg, is niet veel jonger

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.