25 januari 2020

Uitzending gemist: Hanny van Arkel in VPRO’s Tegenlicht

Hanny in Tegenlicht
Gisteravond was Hanny van Arkel te zien in de documentaire Tegenlicht van de VPRO. Net als Jan vroeg ik mij in het begin af of ik wel goed zat en naar de goede zender keek, maar uiteindelijk kwam de ontdekster van Hanny’s Voorwerp aan de beurt en vertelde ze hoe zij als vrijwilligster had bijgedragen aan de Galaxy Zoo en op die manier een steentje bij droeg aan de wetenschap – aan Citizen Science[1] dus. Een mooie en positieve documentaire mag ik wel stellen, waarbij ik zelf die man wel interessant vond die met een apparaat tegen z’n slaap via een app allerlei dingen kon aflezen, zoals z’n lichaamstemperatuur, bloeddruk, hartslag, etc… Over een paar jaar schijnen we allemaal zo’n ding te hebben en kunnen we zelf 24/7

  1. Over Citizen Science gesproken: vandaag zag ik een onderzoek voorbij komen waarin wordt ingegaan op de vraag wie precies de vrijwilligers zijn die meedoen en waarom ze eigenlijk meedoen – heel toepasselijk over de Galaxy Zoo, ook Hanny’s Voorwerp komt ter sprake in het onderzoeksrapport! Heel interessant allemaal, misschien maak ik er wel een apart blogje over. Hier is het onderzoek zelf te lezen. []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.