24 februari 2024

Uitzending gemist: Hanny van Arkel in VPRO’s Tegenlicht

Hanny in Tegenlicht

Credit: VPRO

Gisteravond was Hanny van Arkel te zien in de documentaire Tegenlicht van de VPRO. Net als Jan vroeg ik mij in het begin af of ik wel goed zat en naar de goede zender keek, maar uiteindelijk kwam de ontdekster van Hanny’s Voorwerp aan de beurt en vertelde ze hoe zij als vrijwilligster had bijgedragen aan de Galaxy Zoo en op die manier een steentje bij droeg aan de wetenschap – aan Citizen Science [1]Over Citizen Science gesproken: vandaag zag ik een onderzoek voorbij komen waarin wordt ingegaan op de vraag wie precies de vrijwilligers zijn die meedoen en waarom ze eigenlijk meedoen – heel … Lees verder dus. Een mooie en positieve documentaire mag ik wel stellen, waarbij ik zelf die man wel interessant vond die met een apparaat tegen z’n slaap via een app allerlei dingen kon aflezen, zoals z’n lichaamstemperatuur, bloeddruk, hartslag, etc… Over een paar jaar schijnen we allemaal zo’n ding te hebben en kunnen we zelf 24/7  voor doktertje spelen. Oh ja om geen verkeerde indruk en Jan overstuur te maken: Hanny’s verhaal was ook interessant! Hieronder de gehele documentaire integraal – Hanny is vanaf 41:35 te zien:Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Over Citizen Science gesproken: vandaag zag ik een onderzoek voorbij komen waarin wordt ingegaan op de vraag wie precies de vrijwilligers zijn die meedoen en waarom ze eigenlijk meedoen – heel toepasselijk over de Galaxy Zoo, ook Hanny’s Voorwerp komt ter sprake in het onderzoeksrapport! Heel interessant allemaal, misschien maak ik er wel een apart blogje over. Hier is het onderzoek zelf te lezen.

Speak Your Mind

*