2 maart 2024

Virgin Galactic’s SpaceShipTwo zweeft voorbij de maan

Is ’t geen plaatje? De SpaceShipTwo van de commerciële ruimtevaartonderneming Virgin Galactic van Sir Richard Branson zweeft voorbij de maan. De foto is gisteren – woensdag 3 april 2013 – gemaakt, toen de SpaceshipTwo bezig was met een afdaling door de dampkring boven de Mojave Air and Space Port in Californië. Het ruimtevaartuig werd eerst omhoog gebracht met het WhiteKnightTwo moederschip en toen losgelaten, waarna het naar beneden zweefde, de tweede van de in totaal drie geplande zweefvluchten. Later dit jaar wil men een test gaan doen waarbij de SpaceshipTwo voor het eerst z’n raketmotor gebruikt, die ‘m naar een suborbitale hoogte van ruim 100 km moet brengen. Er zijn inmiddels al meer dan 530 mensen die een ticket hebben geboekt – € 155.000 voor een kaartje, ahum… – en als alles goed verloopt gaan de eersten daarvan volgend jaar de ruimte in. Dat moet dan gebeuren vanaf Spaceport America in New Mexico, dat oktober 2011 door Branson werd geopend. Hieronder een promo-video van die commerciële suborbitale vluchten.

Cosmic Log.

Share

Speak Your Mind

*