2 maart 2024

April is Global Astronomy Month (GAM 2013)

GAM 2013_logo_200

Credit: GAM 2013

In de maand april wordt voor de vierde achtereenvolgende keer wereldwijd aandacht besteed aan sterrenkunde: Global Astronomy Month (GAM 2013). Motto van dit jaar is ‘One People, One Sky’. De hele maand door worden overal in de wereld activiteiten georganiseerd, die bedoeld zijn om het publiek kennis te maken met sterrenkunde. Bijvoorbeeld vanavond al in Drenthe, waar vanaf 21.00 uur bij de radiotelescoop van Dwingeloo door Jan van Muilwijk een presentatie zal worden gegeven. Een compleet programma van wat waar te zien is kan je hier bekijken. De Astronomers without Borders hebben in het kader van GAM 2013 ook een programma dat bestaat uit ‘AstroArt’  en het programma daarvoor vind je hier. Onze Italiaanse Astroblogster Daniela de Paulis – ‘curator for AstroArt at Astronomers Without Borders’ – zal binnenkort verslag doen van dit programma.

Share

Speak Your Mind

*