25 februari 2024

12 april a.s. online paneldebat over “Overview” (GAM 2013)

Overview

Credit: NASA

April is Global Astronomy Month (GAM 2013). In het kader daarvan wordt vrijdag 12 april online een debat gevoerd naar aanleiding van de video “Overview” van het Planetary Collective, welke op 7 december 2012 via Vimeo in premiére ging en die hieronder te zien is. De inmiddels door 1,7 miljoen mensen bekeken video gaat over het Overview Effect, een door Frank White in 1987 geïntroduceerde term, die gaat over astronauten die ver weg in de ruimte naar de aarde kijken en dan een soort van perspectief-veranderende bewustwording schijnen te ondergaan. Het overkwam de astronauten van Apollo 8 die als eerste om de maan vlogen en daar vandaan de aarde fotografeerden (‘Earthrise‘), het overkwam de astronauten van de allerlaatste Apollo – nummer 17 – die op 7 december 1972 (exact veertig jaar voor de premiére van Overview) de beroemde Blue Marble foto namen. Het debat naar aanleiding van Overview wordt 12 april van 16.30 tot 18.30 uur gehouden en online uitgezonden. Als ik het webadres heb zal ik dat hier melden. Deelnemers aan het debat zijn:

Frank White, auteur van The Overview Effect: Space Exploration and Human Evolution: Moderator Guy Reid, director, “Overview” Speaker Edgar Mitchell: Apollo 14 astronaut Byron Lichtenberg: STS-9, STS-45 astronaut David Beaver: Co-founder, the Overview Institute

Het kan zijn dat nog meer deelnemers aan het panel zullen worden toegevoegd. Voor de Astroblogs zal onze auteur Daniela de Paulis het debat volgen en er verslag van doen. Hieronder de video Overview.

OVERVIEW from Planetary Collective on Vimeo.

Bron: Astronomy without Borders.

Share

Speak Your Mind

*