24 maart 2023

The Red Stuff: geschiedenis van de Russische ruimtevaart

redstuff

Credit: Leo de Boer (VPRO/Pieter van Huystee film)

We hadden eerst The Right Stuff, het boek uit 1979 van Tom Wolf en vervolgens de gelijknamige film uit 1983, handelend over de Amerikaanse heroïsche testpiloten van het eerste uur, die aan de basis stonden het Amerikaanse bemande ruimtevaartprogramma. Maar in 2000 kwam ook een documentaire-versie uit over de geschiedenis van de ruimtevaart in Rusland- ehh… nee eigenlijk de Sovjet-Unie: The Red Stuff. Een film van de Nederlander Leo de Boer (VPRO/Pieter van Huystee film), waarin interviews met de kosmonauten uit de beginjaren zijn opgenomen. Een bijna tachtig minuten boeiende documentaire, die nu ook op YouTube te zien is en dús ook op de Astroblogs! De tip voor deze video kwam van Remco Timmermans.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: