19 juli 2024

Een webpagina van 1,6 km lang en 800 m breed met alle bewoners op aarde

zevenmiljard

Credit: http://www.7billionworld.com/

De precieze omvang ervan hangt af van de resolutie van je PC, tablet of smartphone, maar de pagina van 7billionworld is ongeveer 1,6 km lang en 800 m breed. 😯 Pak een lineaal en ga het even checken. Het is een schitterende visuele weergave van de pakweg zeven miljard mensen die op dit moment de aarde bevolken, met kleurtjes om de verschillende werelddelen te onderscheiden. Volgens de makers van de site is het de grootste pagina op internet en door gebruik van speciale code is de pagina heel snel geladen. Eh… heeft dat iets met sterrenkunde te maken? Jazeker, jij en ik zijn twee van die poppetjes en wij zijn liefhebbers van sterrenkunde. 🙂

Share

Speak Your Mind

*